torsdag 26 mars 2015

Lek på vår nya gård!



Som vi har väntat! I veckor har vi följt arbetet med den nya gården. Nu är den i stort sett klar. Gräsytorna läggs om några veckor. Men redan nu är det ok att vara på sandytan. Vi har provat balansbanorna, den nya rutschkanan och lekhusen. Så inspirerande och kul med nya miljöer! Vi funderar vidare på fler spännande utmaningar som gården och pedagogerna kan erbjuda utifrån barnens intressen framöver...


måndag 23 mars 2015

Gröna gruppen fordon och sand

Barnen i gröna gruppen har visat stort intresse för bygget av den nya gården. Vi tog in sanden och barnen skapade en egen byggarbetsplats med hjälp av olika fordon. Barnen fyllde upp last på lastbilarna med hjälp av grävmaskiner och sina egna händer. Vi försöker lära oss nya ord som grävskopa, gripare och excavator. Det kommer att bli spännande att se vad vi hittar på för fler roliga och intressanta saker under det här projektet. 

torsdag 19 mars 2015

Vattenprojekt i rödagruppen

Barnen i rödagruppen har under en tid fått laborera med olika typer av material och vistats i olika miljöer för utforskande och lek och nu har vi äntligen hittat något som fångar alla barnens nyfikenhet och intresse. Utifrån att barnen visat ett gemensamt stort intresse för vatten både i vardagen på förskolan och under aktiviteter har vi därför beslutat om att just "vatten" är ett givet projekt för rödagruppen denna vårtermin. Barnen har hittintill fått laborera med vatten både inne och ute, de har hällt vatten i olika former, kannor och kärl, de har blandat och blåst i vatten med hjälp av plaströr. Upptäckarglädjen och leklusten har varit stor och nu har vi en härlig tid framför oss där vi pedagoger kommer att fortsätta att utmana barnen med nytt material och spännande aktiviteter i detta roliga projekt.

onsdag 18 mars 2015

Röda gruppen på naturutflykt i vårsolen

Idag blev det en skön utflykt för röda gruppen. Vi packade med oss frukt och begav oss ut på upptäcksfärd utanför förskolan, avnjöt frukten i vårsolen och tog en promenad i Stadsskogen där vi lyssnade på fågelkvittret som åter var tillbaka i skogen. Barnen var intresserade av att studera alla pinnar och bruna löv som låg på marken och titta upp på skogens alla höga träd. 


fredag 13 mars 2015

Gröna gruppens första utflykt till skogen!

Barnen i gröna gruppen har gjort sitt första besök tillsammans i skogen. Efter en stund i vagnen kunde barnen traska längs skogsstigen alldeles på egen hand och ibland med hjälp av en vuxen. Vi slog oss ner under en stor gran för en liten fruktstund. Där fanns fullt av stora grankottar på marken. Vi hittade spår från ekorren. Barnen tittade nyfiket, kände och klämde på pinnarna som återstod av kottarna sedan ekorren mumsat i sig alla frön. 

Så spännande det är nu att följa naturen som vaknar till liv efter vintern! Vi ser fram emot fler spännande upptäckter bland stockar och stenar under kommande utflykter i vårskogen...


torsdag 12 mars 2015

Bruna gruppen på utflykt

Idag gick barnen i den bruna gruppen på utflykt.
Vi gick över fotbollsplanen och till en stor glänta.
Där satt vi oss ner och åt frukt.
Efter frukten tog Elisabeth fram stora plastade pappersfigurer med sagan om de tre bockarna Bruse!

Bockarna gick över en stock, under stocken bodde trollet.
Efteråt lekte barnen med figurerna på stocken.

Vi gick sedan vidare och klättrade upp och ner i backarna.
En liten grop blev en bil, under granarna blev det en koja.