fredag 29 maj 2015

Månadsfest

Nu har vi firat vår månadsfest med buller och bång!
Vi firade födelsedagsbarnen med sång, massor av glittrande ballonger och frukt. Alla serverades tärnad melon och päron. Vi hade en riktigt härlig stund tillsammans på Pinnen.



onsdag 27 maj 2015

Bokstäver i mjukost!

Under mellanmålet tycker barnen att det är roligt att få "sin" bokstav i mjukost på smörgåsen. Ibland har flera vid bordet samma bokstav och bokstäverna kan bli olika tjocka - "I" och "S", te.x.


Vi får igång spännande samtal under tiden och jämför och pratar om vilken bokstav ilika ord och namn börjar på eller innehåller.

fredag 22 maj 2015

Förskolans Dag!

Vi, Kotten och Pinnen, samlades på Stora gården och tågade tillsammans in på Lilla gården. Där spelades högtidlig musik och gården var smyckad med massor av ballonger!


Vår chef, Jessica, höll ett tal och klippte av ett band som satt vid lekhuset. Nu var gården invigd!


Några pedagoger spelade teater, Bockarna Bruse, medan barnen åt isglass. Ser ni det läskiga trollet?!


Därefter blåste vi såpbubblor, kastade stövel genom en rockring och gick hinderbana! Hurra, vilken dag! 


måndag 18 maj 2015

Baka ny deg...

Vår play-doh-deg var gammal och tråkig att baka med så vi gjorde en ny, vi i bruna gruppen! Två barn följde med Elyse till köket för att hämta mjöl och gul karamellfärg. Vi blandade alla torra ingredienser i en bunke medan vi kokade en liter vatten i vattenkokaren. När vattnet kokat upp hällde vi det i en skål och droppade i karamellfärg. Mycket karamellfärg! Och guldglitter! Sedan blandades vätskan ner i den "torra" bunken. Elyse fick blanda först och sedan fick alla barn hjälpa till att röra om med en träsked. Sedan knådade Elyse degen på bordet. När degen inte var så het längre fick alla barn turas om att knåda lite. Och sedan - då var det fritt fram att baka!    






Var är alla kompisarna?!

onsdag 13 maj 2015

Kort och långt, mjukt och hårt


Leran vi introducerade för ett par veckor sedan är verkligen något barnen uppskattar och blir engagerade i. Idag har vi utmanat barnens skapande och kreativitet med litet nytt innehåll. Små korta tandpetare och långa grillpinnar dukades fram tillsammans med leran. Det resulterade i en hel förmiddag där barnen skapade fantastiska konstverk!








söndag 10 maj 2015

Att balansera...

... tillsammans med andra barn är en utmaning! Vilket håll ska man gå åt? Takten måste anpassas efter hur de andra går. Kanske behöver man be om hjälp en liten stund eller hålla i en hand när man tar sig fram längs balansstigen...