måndag 15 juni 2015

Nu är stolarna som nya!

Idag tog vi ut alla höga stolar (De som våra små kompisar sitter på när vi äter lunch och mellanmål) och gjorde dem rena! Alla barn som ville fick varsin liten trasa att doppa i en hink och sedan torka av stolarna. Det är viktigt att alla är med och tar ansvar för vår miljö och det går extra bra när det är roligt att göra det!

En sommarpromenad...

Ibland tar vi spontana promenad med några barn. Elyse och fyra barn gick ut på ängen utanför vår gård. Vi ahde fått höra av Lena (på Kotten) att ett träd blåst ned, alldeles bredvid golfbanan, och att det gick väldigt bra att klättra i. Så dit gick vi! Efter en stunds klättrande gick vi en skogspromenad - rakt in i skogen, faktiskt! Vi gick och gick och kom sedan fram vid träningsplatsen. Där testade vi våra starka ben efter promenaden.









Visst har vi ett fantastiskt närområde?

onsdag 10 juni 2015

Blommor i skogen

Elyse och fem barn tog en promenad i skogen. Vi hittade midsommarblomster (Och då är det ju SOMMAR!), smörblommor, liljekonvaljer och hundkex.





"Ska vi gå en långpromenad?" undrade Elyse. Det ville barnen och vi gick en bit in i skogen där Elyse vet att det växer hallon. Inga hallon fanns på buskarna ännu, men vi ska gå tillbaka dit i augusti. På vägen tillbaka såg vi ormbunkar. De bara heter så, men är inte farliga!