torsdag 25 februari 2016

Vilket vårväder...

... vi har! D-vitaminet från solen är verkligen vad vi behöver nu. Här på bilden gungar några barn i hängmattan på Lilla gården mot Stadsskogen. Vi har även en liten pulkabacke där som barnen själva kan gå upp och ned i (utan att hålla någon i handen).






onsdag 17 februari 2016

Våra pussel

Ett bra sätt att skapa ett slags ny-intresse för vårt lekmaterial är att ge dem en ny plats. Här pusslar några barn efter vilan. När pusslen ligger på ett lågt bord är det lätt att få en överblick över alla bitarna och det är roligt att stå bredvid varandra och prata och hjälpa till! 








torsdag 11 februari 2016

Bollar och balans

Den här veckan har vi fortsatt att undersöka vad vi kan hitta på med bollar. Vi byggde en lång bollbana med flera moment där bollen rullar nedför en ramp, in i ett rör och ner i en låda.



Detta var så roligt så vi provade detta i flera dagar. 
Sedan förvandlade barnen bollbanan till en balansbana istället!




- "Nu är vi elefanter! "
- "Ja, snälla elefanter!"
- "En, två, tre, fyra... 
- "One, two, three, four..."

onsdag 10 februari 2016

En brandstation

Igår skruvade vi fast de sista delarna till vår nya fina brandstation; taket och ledstången som brandmännen åker ned för. Det är spännande att vara med och hjälpa till när det ska måttas och skruvas. Brandstationen har en tillhörande brandbil och dessa är givetvis mycket populära leksaker för tillfället!



torsdag 4 februari 2016

Bygga och rulla


Vet ni vad det här är? En bollbana!

måndag 1 februari 2016

Många bollar i luften!


På Pinnen har vi många bollar igång. Vi rullar, kastar, fångar och studsar. Plockar i och ur, rullar genom rör och nedför lutande plan. Vi älskar helt enkelt bollar! Mjuka, hårda, stora och små.

Så nu drar vi igång vårt projekt: Många bollar i luften!

Vi lär oss om rumslighet, fart och friktion, form och antal.
Vi får se vad vi får upptäcka, utforska och lära oss mer av framöver.