fredag 29 april 2016

Våra böcker

Igår kom bokbussen från Stadsbiblioteket och vi fick våra böcker utbytta mot nya. Här är ett axplock av våra favoritböcker; Drakens vän, Lilla Lena är doktor, Jamen Benny, Monsterkatten, Knöl och bök och Vem är var. När vi väljer ut böcker väljer vi både böcker som barnen alltid tycker om att läsa om och om igen ("Vem", t.ex.), böcker som berör intressen barnen har och böcker som är roliga att läsa även för vuxna. När vi vuxna tycker att en bok är rolig blir lässtunden mycket mer lustfylld än annars, vilket brukar innebära att vi läser längre stunder. Ibland tar vi ut böcker på gården och läser och då märker vi tydligt, när barnen får plocka med ett fåtal böcker, att vissa titlar är återkommande. Detaljerade pekböcker tillhör också en populär kategori för tillfället och vi läser både på svenska och engelska samt benämner ord på flera språk; svenska, engelska, spanska, franska...




En bra bok kan läsas på flera olika nivåer och har bilder som kompletterar texten (som ofta är väldigt enkel). Det är fantastiskt roligt att kunna sitta och läsa samma bok för barn i olika åldrar och med olika hemspråk!

3 kommentarer:

  1. Så kul att ni läser mycket! Här hemma åker Mumin-böckerna fram hela tiden, men böckerna om Max är inte alls lika populära!

    SvaraRadera
  2. Monster katten :-)

    SvaraRadera
  3. vem böckerna (stina wirsen?) är storfavorit hemma!

    SvaraRadera